Kan ik annuleren?

U kunt tot 96 uur van de geplande datum, kosteloos de bestelling annuleren of verzetten.

Bij annulering binnen 48 uur van de geplande datum worden er 50% kosten in rekening gebracht.

Bij annulering binnen 24 uur (en er is speciaal voor u ingekocht) worden er 100% kosten in rekening gebracht.

Waarom kan ik niet bestellen?

U kunt bestellen zolang de voorraad strekt of tot uiterlijk 24 uur van tevoren kunt een plank bestellen via de website. U dient contact op te nemen via de whatsapp als u last-minute wil bestellen, wij kijken dan of wij nog genoeg verse producten hebben om u verder te kunnen helpen.

Tijdens de feestdagen is bestellen via de website uitgesloten. Bestellingen via de website zijn afgeblokt en kunnen dan alleen via de WhatsApp (0650501356) worden geplaatst en afgehaald bij ons Pick-up point Enschede.

LET OP !!

Als u niet kunt bestellen voor bezorging dan woont u te verder dan 20 km, u kunt de bestelling dan altijd zelf afhalen bij ons Pick-up point. Bezorging is ook dan mogelijk maar we rekenen gemiddeld 1 euro per km na het leveringsbied en u dient de plank zelf te retourneren.

Zondag werken wij met het pick-up point afhalen dient dan te gebeuren tussen 12.00/12.30 uur.

Wij maken een uitzondering voor de grotere orders boven de 20 personen deze kunnen evt. worden bezorgd ook op zondag in overleg in de ochtend en voormiddag.

Hoe kan ik bestellen en betalen?

U kunt via onze webshop bestellen, bezorgdatum inplannen, aangeven of u de plank zelf haalt of terugbrengt of beiden en dan betalen via iDEAL. Ook kunt u via de WhatsApp bestellen en betalen via een Tikkie. De betaling is altijd vooraf, de bestelling wordt na de betaling in behandeling genomen. Betaling = Bevestiging

Tijdens de drukke feestdagen is bestellen via de website uitgesloten. Bestellingen kunnen dan alleen via de WhatsApp (0650501356) worden geplaatst en dienen afgehaald bij ons Pick-up point te Enschede.